Etusivu
        In English
Kokoukset
Majoitus
Saunat
Ruoka ja juoma
Aktiviteetit
Yhteystiedot
Kuvagalleria
Vetonaula
Hinnasto
Asiakaspalautetta

Villa Hummerheim Oy
ilkka.aaltonen@hummeripojat.fi
+358 400 430 882
www.villahummerheim.fi


Juoksuhauta

Aktiviteetit

Hummerheimissa voit viihdyttää itseäsi ja vieraitasi monin eri tavoin.

Anna musiikin ja Porkkalan villin historian viedä mennessään, melo, kalasta tai pelaa mielesi virkeäksi, rauhoitu luonnon äärellä tai kirjoita ystävällesi kirje isoäidinaikaisella kirjoituskoneella!

Historia

Presentaatio Porkkalan uskomattomasta lähihistoriasta Neuvostoliiton sotilastukikohtana 1944-56 on lähes ”must” jokaiselle Hummerheim-kävijälle! Toisen maailmansodan rauhanneuvotteluissa Neuvostoliitto vaati yllättäin saada vuokrata Suomelta Porkkalan niemen 50 vuodeksi. Poliittisessa ja sotastrategisessa ottelussa Stalinin ja Hrustsevin vastapelurit Paasikivi ja Kekkonen osoittivat sekä riskinottokykyä että suurta poliittista viisautta. Jännityksellä ladattu presentaatio esitetään venäläisten rakentamassa juoksuhaudassa ja korsussa. Sen aikana käydään läpi itänaapurin motiivit sekä alueluovutukset syine ja seurauksineen (kesto n. 30 min / 150,-).

Lue myös tarina Hummerheimin villistä historiasta. (HUOM! Tässä vaiheessa siirrämme vastuun lukijalle...)

Luonto

Porkkalan luonto tarjoaa upeat mahdollisuudet mm. melontaan sekä lintu-, kasvi- ja kalastusretkiin. Järjestämme tarvittaessa myös luontopolun, jonka rasteilla ratkotaan alueen historiaan ja ympäristöön liittyviä tehtäviä.

Melontaretket

Retkimelonta kajakein tai inkkarikanootein on Hummerheimin suojaisan sijainnin ja helppokulkuisen vesistön ansiosta kivaa ja turvallista liikuntaa! Kokeneen oppaan mukana saavat myös ensikertalaiset helposti melanpäästä kiinni.

Suosituin melontakohde on runsaan puolen tunnin päässä kotilaiturista sijaitseva ”Algoth Niskan kivi”, vedenalainen kari, jolle tämä Suomen kuuluisin salakuljettaja onnistui harhauttamaan useita tulliveneitä!

Lintu- ja kasviretket

Porkkalanniemi on yksi Suomen arvostetuimmista lintualueista. Satojentuhansien muuttolintujen pääreitti kulkee sen yli joka vuosi, mistä syystä ornitologit pitkine kaukoputkineen ovat yleinen näky Porkkalantiellä.

Hummerheimin omasta tornista on havaittu 108 lintulajia ja sen 2,35 hehtaarin tontilla kasvaa 196 eri kasvia. Opastettu luontobongaus onkin yksi viime vuosina nopeimmin kasvaneista aktiviteeteistamme.

Kalaretket

Järjestämme asiakkaittemme toivomuksesta myös kalastusretkiä lähisaaristoon. Yhteistyökumppaninamme vesillä on kirkkonummelainen ammattikalastaja ja tarinaniskijä Pentti Aaltonen, jonka hyvinvarustetuilla veneillä parhaat ottipaikat löytyvät helposti. Huolehdimme puolestanne asianmukaisista välineistä, asusteista ja luvista.

Hummerheimin omasta rannasta nostettujen saaliiden ennätys on Erkki ”Leuka” Virtasella: tasan viiden kilon hauki!

Luontopolku

Yksi hauskimmista ulkoaktiviteeteistamme on Hummerheimin ympäristössä kiemurteleva luontopolku, jonka varrella on pienimuotoisia Porkkalan historiaan ja luontoon liittyviä rastitehtäviä.

Pelit ja liikunta

Hummerheimissa voit pelata mm. rantalentopalloa, mölkkyä, petankkia, biljardia sekä erilaisia lautapelejä.

Sauvakävelykin vie ajatukset tehokkaasti irti arjesta.

Musiikkiesitykset

Kysytyin Hummerheimin monipuolisesta musiikkitarjonnasta on Guinness-trubaduuri Ilkka Aaltosen show esim. illallisen yhteydessä. Ilkka hallitsee side silmillä 3333 kappaletta pianolla, haitarilla ja kitaralla.

Hauska ohjelmanumero saadaan aikaan, jos asiakkaalla on pokkaa lyödä trubaduurin kanssa pieni veto! Esim. "kymmenen kappaletta ja sata euroa": jos Ilkalta jää yksikin kappale soittamatta, saa asiakas satasensa takaisin - päinvastaisessa tapauksessa talo tienaa 200 erkkiä!

Voit kuunnella MTV3:n taltioiman loppukevennyksen aiheesta tästä linkistä.

Musavisa-musiikkitietokilpailu sopii erityisesti sadesään viihdykkeeksi.

Stand up -komiikka

Hummerheimin lukuisista hoviviihdyttäjistä voit valita perinteisen stand up -koomikon, sit down -traagikon tai hands up -miimikon väliltä. Yhteistä näille kaikille on laskutusperiaate: jos kukaan ei naura, itke tai vääntele hermostuneesti käsiään kertaakaan 20 minuutin esityksen aikana, saat rahasi takaisin. Jos taas kuuluu yksikin pyrskähdys, voihkaisu tai joku vääntelee ilmiselvän hermostuneesti käsiään, sovittu palkkio kolminkertaistuu.

Wanhan ajan ompelu ja konekirjoitus

Nostalgikoille sopiva ajankulu. Ompele itsellesi persoonallinen kännykkäpussukka tai hämmästytä ystäväsi viestillä, joka on saatu aikaan entisaikojen mullistavalla hybridikoneella: se tulostaa sisäänkirjoittamasi tekstin reaaliajassa!

Hienotunteinen konsulttimme auttaa sinua löytämään oikean tavan syöttää tulostuspaperi koneeseen - sekä tarvittaessa kirjoittaa koko kirjeen puolestasi.


(Tämän sivun luontokuvat on ottanut Villa Hummerheimin pehtoori Heli Naskali).
Juoksuhauta sijaitsee luonnollisesti Hummerheimin tilusten itälaidalla.

Korsu
Kuuluuko korsun seinähirsiin upotettu pääkallo 3.11.1944 salamurhatulle kapteeni Ivan Beloville? Vaiko sittenkin itselleen eversti Gennadi von Hummerheimille?

Kallo
Sen tietänee vain kallo itse...

Uimakoppi
Terijoen uimakoppi lievitti venäläissotilaiden koti-ikävää parenteesivuosina. Syksyllä 1955 se toimi nähtävästi myös väärälle puolelle rajaa harhautuneiden suomalaisvankien ennakkoäänestyskoppina.

Koppi
Epäselväksi ei jäänyt, ketä piti äänestää...

Kaislikko
Hummerheimin rannan järviruokoyksilöt ovat kauneutensa puolesta lajinsa valioita.

Kanoottivaja
Melonta on useimpien mielestä hauskempaa kuin esimerkiksi sadankymmenen metrin aitajuoksu.

Kanootit
Kanootilla pääsee lähelle luontoa. "Veden sylissä" arkihuolet jäävät kauas taakse.

pupu
Porkkalan luonnossa ei ehdi pitkästyä. Samaa tuntuvat ajattelevan pehmeä metsäjänis piharatamon kimpussa...

Bambi
...Hummerheimin pihakuusikossa myhäilevä valkohäntäkauris...

teeret
...ja teerenpojat syksyisessä mustikkavarvikossa.

Pitkospuut
Hummerheimin luontopolun luoteisosasta löytyy myös kosteikkoalue, johon voi tutustua pitkospuita pitkin. Pitkospuut on konstruoitu Uukuniemen vanhan suojeluskuntatalon lattialankuista!

Uuttu
Asuuko suon kelohonkapöntössä se kuuluisa tarhapöllö? Vaiko sittenkin uuttukyyhky?

Beach Volley
Haasta Hummerheimin joukkue beach volley -kisaan! Jos voitat, et maksa oleskelustasi mitään!

Biljardipöytä
Biljardipöydän verkakin on hummerinpunainen!

Hummeripojat
Hummeripojat -kvartetin voi myös tilata paikan päälle laulamaan räätälöityä polyfoniaa vaikkapa yrityksesi tuotteista.

LiederHosen
Trio LiederHosen pahoinpitelee toivekappaleesi - tarvittaessa uudelleen sanoitettuna! Tästä voit klikata näytteen bändin tyylilajista.

Haitaristi
Hummerheimin isäntä, Guinness-trubaduuri Aaltonen soittaa minkä kappaleen tahansa...

kitaristi
...yleisön pyynnöstä...

pianisti
...tai siitä huolimatta!

skrivari
Isoisänaikaisen kirjoituskoneen naksahduksilla ja "pling"-äänellä ei ole todettu olevan kielteisiä vaikutuksia kiireisen nykyihmisen hypotalamukseen.

taidekuva
Mindfulness-tekniikan avulla opit aistimaan ympäristöäsi aivan uudella tavalla!

Psykohuussi
...aamuinen täysistuntokin voi tuntua yhtäkkiä päivän kohokohdalta!